Доктор Георгиев

Дентална хирургияДентална хирургия от д-р Валентин Георгиев
Съвременната дентална хирургия осигурява бързи и безболезнени процедури

Дентална хирургия – какви са нейните основни цели и задачи?

Дентална хирургия най-общо наричаме област, занимаваща се с лечението на заболяванията на зъбите и устната кухина посредством хирургични методи. Методите на модерната дентална хирургия стават все по-ефективни и усъвършенствани, така че да гарантират не само постигането на желаните резултати за пациента, но и минималните нива на болка и дискомфорт по време на самите интервенции. В следващите редове ще разгледаме накратко основните цели и задачи, които преследва съвременната дентална хирургия:

  1. Дентална хирургия: Осигуряване на дентално здраве, естетика и комфорт – разбира се, главната задача на модерната дентална хиурургия е да осигури на човека отличното му дентално здраве, естетика и комфорт. От една страна, неговите зъби и устна кухина трябва да бъдат в перфектно състояние, да се минимизират рисковете от протичане на различни заболявания и зарази, както и да се елиминират симптомите, създаващи дискомфорт в нормалното ежедневие. Благодарение на развитието на науката и бързото напредване на технологиите съвременната дентална хирургия е способна да изпълнява тази задача все по-ефективно и в съответствие с очакванията на пациентите.
  2. Дентална хирургия: Съхраняване на зъба за възможно най-дълъг период от време – ваденето на зъб е лесното решение при възникване на редица типове проблеми, но в същото време е абсолютно недопустимо за възприетите практики в модерната дентална хирургия. В крайна сметка не бива да се забравя, че дори и най-модерните технологии не биха могли да заместят нещо, което е създадено от съвършенството на природата. Така че е много по-мъдро тези модерни технологии, използвани в съвременната дентална хирургия, да бъдат насочени в посока спасяването на проблемния зъб. До вадене на зъб трябва да се пристъпва само и единствено когато всички други възможности за лечение са изчерпани или пък е застрашено общото състояние на организма.
  3. Дентална хирургия: По-бързи и безболезнени процедури – определено сред основните задачи на съвременната дентална хирургия вече е и осигуряването на по-бързи и безболезнени процедури. Процедури, които ще протичат при по-малък дискомфорт за клиента, а заздравяването след тях ще е значително по-леко. Можем уверено да кажем, че през последните години в областта „Дентална хирургия“ има сериозен напредък по отношение на този аспект.

Дентална хирургия в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“

Ние от Стоматологична клиника ‚Доктор Валентин Георгиев“ сме в състояние да ви предоставим най-доброто, когато става въпрос за дентална хирургия. Подхождаме с необходимото внимание и отговорност към всеки един зъб, защото той има своето значение и роля за здравето на пациента. Със същото внимание трябва да подхождате и вие към знаците, които ви дават вашите зъби. Редица заболявания на зъбите и устната кухина протичат безсимптомно или със слабо изразена симптоматика, която не се приема сериозно от пациента. В резултат те се задълбочават и когато бъдат открити, вече е невъзможно лечението посредством консервативна терапия. Като примери за такива заболявания бихме могли да посочим кистите с различен произход, хроничните грануломи, фистулите и много други. Въпреки че не причиняват сериозен дискомфорт на пациента, това всъщност са сериозни заболявания, които изискват вземане на ефективни и навременни мерки.

Ако имате нужда от услуги по дентална хирургия, Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ е точното място за вас. При нас се извършват множество разнообразни манипулации, сред които:

  • Дентална хирургия: Изваждане на ретиниран зъб
  • Дентална хирургия: Отстраняване на кисти
  • Дентална хирургия: Хирургическа подготовка за ортодонтско лечение
  • Дентална хирургия: Хирургическа подготовка за протетично лечение
  • Дентална хирургия: Затваряне на комуникация с максиларния синус
  • Дентална хирургия: Повдигане на пода на максиларния синус – sinuslift
  • Дентална хирургия: Циркумцизия

Тук отново подчертаваме, че за нас главна цел при предоставяне на услугите по дентална хирургия е да помогнем за запазването на зъба за максимално дълъг период от време. Не пристъпваме към вадене на зъб, освен ако вече не сме изчерпали всички възможни варианти за успешно лечение или пък проблемът със зъба не е довел до влошаване общото състояние на организма. Както казахме по-горе, дори най-добрите технологии не могат да заместят естествените зъби, дадени ви от природата.

Защо да изберете услугите по дентална хирургия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“?

Услугите по дентална хирургия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Солиден опит – създателят на нашата стоматологична клиника д-р Валентин Георгиев е стоматолог и рентгенов специалист с над 15 години опит. Работил във водещите дентални клиники в София и страната, той е имал възможността да се запознае отблизо и да усвои най-добрите практики в сферата. Решавайки да създаде собствена стоматологична клиника, д-р Георгиев събира около себе си екип от висококвалифицирани специалисти, включително по дентална хирургия. Тези специалисти не само разбират перфектно от своята работа, но и притежават верния подход към пациента. В последното ще се убедите със сигурност, ако посетите Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ и направите преглед и консултация при нашия екип относно необходимите ви услуги по дентална хирургия.

Услугите по дентална хирургия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Първокласна апаратура – към екипа от отлично подготвени специалисти по дентална хирургия сме добавили и модерна и ефективна апаратура. Апаратура, съответстваща на последните стандарти в съвременната дентална хирургия. Голяма част от извършваните при нас интервенции по дентална хирургия се осъществяват посредством високоенергиен диоден лазер. Той осигурява максимална точност и прецизност на самите интервенции, по-малка травма и съответно по-бързо и безболезнено заздравяване.      

Услугите по дентална хирургия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Внимание към пациентите – наясно сме, че преди извършване на каквито и да било процедури, свързани с модерната дентална хирургия, трябва да обърнем необходимото внимание на всеки един пациент. В това число да му направим подробен преглед, да обсъдим с него различните варианти за разрешаване на проблема и заедно да изберем най-подходящия. Когато става въпрос за дентална хирургия, трябва да се работи в максимално тясна връзка с пациента, за да се гарантира, че извършваните интервенции ще донесат точно резултатите, които той очаква.

Дентална хирургия – какви са нейните основни цели и задачи?
Дентална хирургия в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“
Защо да изберете услугите по дентална хирургия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“?

Оценете тази страница

©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.