Доктор Георгиев

Естетична стоматологияЕстетична стоматология - малки корекции за красива усмивка
Естетична стоматология – за красива усмивка и орално здраве

 

Естетична стоматология – кои са нейните основни задачи?

Естетична стоматология наричаме един от най-бързо развиващите се дялове на денталната медицина през последните години. Може да се каже, че естетична стоматология е изкуството, което позволява на хората да имат свободата и самочувствието да се усмихват, да общуват с околните без притеснение и да се чувстват красиви. Понякога съвсем малки корекции са напълно достатъчни, за да получите усмивката, която желаете. В следващите редове ще разгледаме накратко основните задачи, които трябва да реши модерната естетична стоматология:

  1. Естетична стоматология: Да предостави на човека красива и естетична усмивка – красивата и естетична усмивка е базова цел на модерната естетична стоматология. Цел, която се постига най-вече чрез премахване на несъвършенствата по зъбите и цялостно подобряване на техния външен вид. Избелването на зъбите, както и поставянето на коронки и фасети са само част от методите, използвани в модерната естетична стоматология. От голямо значение е да се доверите на висококвалифицирани и опитни специалисти по естетична стоматология, които са способни да ви предложат най-точните решения за вашите нужди, изисквания и предпочитания.
  2. Естетична стоматология: Да се погрижи за съхраняване на отличното му орално здраве – разбира се, решенията, които модерната естетична стоматология предлага, не бива по никакъв начин да поставят под въпрос отличното орално здраве на човека. Или казано с други думи, красотата на вашата усмивка не трябва да е за сметка на здравето на устната ви кухина. Затова е важно избраните специалисти по естетична стоматология да разполагат с достатъчно знания и опит, позволяващи им да преценят максимално точно ефекта от всяка една извършена процедура или интервенция.
  3. Естетична стоматология: Да осигури минимално инвазивни интервенции – задача, с която все повече ще се сблъсква модерната естетична стоматология, е да осигури на човека минимално инвазивни процедури за постигане на желаната усмивка. В крайна сметка никой не иска да бъде подложен на хирургически интервенции, свързани с болка, дискомфорт и дълго възстановяване. Все повече клиентите ще се доверяват на специалисти по естетична стоматология, които са способни да им предложат леки, безболезнени и в същото време достатъчно ефективни процедури.
  4. Естетична стоматология: Да гарантира ежедневното спокойствие и комфорт – ако трябва да обобщим предназначението на изведените дотук задачи на модерната естетична стоматология, те трябва да водят до гарантиране на спокойствието и комфорта на човека в неговото ежедневие. Именно здравата и красива усмивка ще ви позволи да се чувствате по най-добрия начин, да не се сблъсквате с болки и дискомфорт, да излизате и да общувате с околните без никакво притеснение или колебание.

Естетична стоматология – най-често използваните методи

Никак не е трудно да се посочат най-често използваните методи в модерната естетична стоматология. Става въпрос за поставянето на керамични фасети, както и на циркониеви корони. Ето малко повече информация за същността и предназначението на въпросните методи, използвани от специалистите по естетична стоматология:

  • естетична стоматология: керамични фасети – керамичните фасети са постоянно употребявани в модерната естетична стоматология. По своята същност те представляват изключително фини „плочки“ от керамика, които залепени на предната страна на зъбите, коренно променят цвета, формата, подреждането и размера им. Процедурите на модерната естетична стоматология, свързани с поставяне на фасети, позволяват получаването на най-високи естетични резултати и постигането на цялостна промяна във визията на лицето. Въпросните резултати стават факт благодарение на отсъствието на метал, позволяващо на светлината да проникне в дълбочина и да придаде на зъба напълно естествен вид.
  • естетична стоматология: циркониеви корони – циркониевите корони също са широко разпространени в модерната естетична стоматология. Можем да кажем, че те представляват идеалната комбинация между здравина и естетика. За изработката им не се използва метал, което ги прави естествени и биопоносими. Конструкциите от цирконий не само заместват по перфектен начин тези от металокерамика, но и ги превъзхождат многократно. Технологията САД-САМ, на която се залага в модерната естетична стоматология за изработване на циркониеви корони, е изцяло компютъризирана, което премахва риска от грешки. Човешката намеса на практика е сведена единствено до финалния щрих на естетиката.

Естетична стоматология – защо да се доверите на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“?

Естетична стоматология в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Богат опит и отлична квалификация – в текста дотук споменахме колко е важно да се доверите на специалисти по естетична стоматология, които са достатъчно опитни и квалифицирани.  Специалисти по естетична стоматология, които са способни да преценят добре ефекта от дадена интервенция не само върху красотата и външния вид на зъбите, но и върху тяхното здраве. В Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ разполагаме с точно такива специалисти. Д-р Валентин Георгиев е стоматолог и рентгенов специалист с над 15 години опит, в рамките на които е работил в редица водещи дентални клиники в София и страната. Усвоил най-добрите практики в сферата, д-р Георгиев събира около себе си екип от специалисти, притежаващи както необходимите знания и експертиза, така и оптимален подход към пациента.

Естетична стоматология в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Надеждна апаратура – освен висококвалифицирани и опитни специалисти, другият важен фактор за постигане на желаните резултати в модерната естетична стоматология е надеждната апаратура. Апаратура, която ние от Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ сме осигурили в своите кабинети. Целта ни е всеки един специалист, работещ при нас, да има възможност да прояви в максимални граници своите знания и опит, извършвайки процедури от най-високо качество с отлични резултати за съответния клиент.

Естетична стоматология в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Внимание към клиента – отделянето на необходимото внимание на клиента също е от голямо значение в модерната естетична стоматология. Преди извършването на дадена интервенция, ще обсъдим подробно с вас нуждите, изискванията и очакванията ви по отношение на резултатите от нея. Ще ви бъдат направени всички прегледи и диагностики, които са необходими, за да се прецени дали наистина съответната интервенция е подходяща за вас. Бъдете сигурни, че специалистите ни по естетична стоматология ще направят максималното, за да ви гарантират здравата и красива усмивка, с която ще се чувствате спокойно и комфортно в своето ежедневие.

Естетична стоматология – кои са нейните основни задачи?
Естетична стоматология – най-често използваните методи
Естетична стоматология – защо да се доверите на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“?

5/5 - (1 vote)

©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.