Избелване на зъби – какво трябва да знаете за процедурата?

Избелване на зъби – същност и значение

Избелване на зъби е процедура, която е изключително популярна и разпространена в съвременната естетична стоматология. Тя служи за премахване на нежеланите оцветявания по човешките зъби и за възстановяване на техния естествен бял цвят.

Най-различни фактори биха могли да окажат негативно влияние върху цвета на вашите зъби. Започвайки от неспазване на препоръчителните хигиенни практики или консумиране на неподходящи храни и напитки, и стигайки до естественото пожълтяване на зъбите, което възниква с напредване на възрастта. Процедурата по избелване на зъби ще ви помогне да неутрализирате въздействието на тези фактори и да си върнете приятната и естетична усмивка, която желаете.

Избелване на зъби 1
Избелване на зъби – вижте повече!

Кои са методите за избелване на зъби?

Два са основните методи за избелване на зъби, които се практикуват. А това са именно клиничният и домашният метод. Съвсем естествено клиничният метод е значително по-бърз и ефективен. Той се състои в нанасянето на избелващ гел върху предната повърхност на зъбите и неговото активиране посредством светлина. Обикновено всичко става в рамките на около 1 час. От друга страна, за домашния метод са необходими специални силиконови шини, съдържащи избелващ гел. Въпросните шини трябва да се носят по 1,5 – 2 часа ежедневно в рамките на период от 14 дни.

За какъв период от време се запазват резултатите?

Всъщност ако всичко е наред, би трябвало една процедура по избелване на зъби да бъде напълно достатъчна. След края на въпросната процедура ви остава единствено да поддържате резултатите, които вече са постигнати по отношение на естетическия вид на вашите зъби. Това става посредством носене на шини с избелващ гел. Да, имаме предвид същите шини, които бяха споменати по-горе при домашния метод за избелване на зъби. Само че когато става въпрос за поддръжка, периодът, в рамките на който те трябва да се носят, е доста по-кратък – 3 дни по 1 час (веднъж годишно).

Преимущества на услугите за избелване на зъби на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“

Ако имате нужда от процедура по избелване на зъби, Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ е правилното място за вас. Ние разполагаме с екип от висококвалифицирани и опитни специалисти, които предоставят на клиентите услуги с първокласно качество. В допълнение, сме инвестирали в апаратура за избелване на зъби по последни стандарти на американската фирма BEYOND, осигуряваща ефективни, сигурни и безболезнени процедури. Доверете се на екипа на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“, за да можете отново да се усмихвате свободно в ежедневието си!

Избелване на зъби – същност и значение

Кои са методите за избелване на зъби?

За какъв период от време се запазват резултатите?

Преимущества на услугите за избелване на зъби на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.