Доктор Георгиев

Избелване на зъбиИзбелване на зъби за красива усмивка
Избелване на зъби – преди и след процедура

Избелване на зъби – същност и предназначение на процедурата

Избелване на зъби е най-разпространената и достъпна процедура в естестичната стоматология. Тя се прилага при настъпила промяна в цвета на зъбите, която се отразява негативно върху цялостния вид и впечатления от усмивката на човека. Посредством процедурата по избелване на зъби се възвръща техния естествен бял цвят, като всички нежелани оцветявания се премахват. В следващите редове ще поговорим за различните видове избелване на зъби, както и за механизмите на протичането им. Освен това ще научите защо избирането на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ при нужда от избелване на зъби е най-добрата опция за вас.

Причини, поради които може да ви се наложи да прибегнете до избелване на зъби 

Няколко са основните причини, поради които се стига до нежелани оцветявания и съответно трябва да се прибегне до процедура по избелване на зъби. Вижте част от тези причини:

  • неспазване на добрите хигиенни навици – неспазването на добрите хигиенни навици с времето е възможно да доведе до оцветявания, които могат да бъдат премахнати само посредством качествено и ефективно избелване на зъби. Така че не пропускайте да миете своите зъби поне по два пъти на ден, както и да почиствате междузъбните пространства с конец след хранене.
  • неподходящи храни и напитки – твърде честото консумиране на неподходящи храни или напитки също в един момент води до нужда от процедура по избелване на зъби. В това число влизат виното, плодове като черешите и боровинките, доматеният и други видове сосове, и т.н.
  • напредване на възрастта – има тенденция с напредване възрастта на човека зъбите да пожълтяват и да стават по-неестетични на външен вид. Прилагането на процедура по избелване на зъби ще противодейства на тази тенденция и ще запази вашата приятна и лъчезарна усмивка.
  • травми и проблеми със зъбите – до нежелани оцветявания е възможно да се стигне вследствие на получени травми или пък провеждани лечения, свързани например с умъртвяване на даден зъб. Често след края на въпросните лечения се прави процедура по избелване на зъби, за да се възвърне техният нормален и естетичен вид.

Клинично избелване на зъби

Клиничното избелване на зъби обикновено трае около 1 час. При него върху предната повърхност на зъбите се нанася избелващ гел, който се активира посредством светлина или високо енергиен диоден лазер. Желаният ефект при клинично избелване на зъби се постига за около 40 минути, като при нужда споменатата манипулация може да се повтори. След извършване на процедурата по клинично избелване на зъби пациентите получават комплект за домашно избелване, с който да поддържат отличния вид на своите зъби.

Домашно избелване на зъби

Домашното избелване на зъби трае приблизително 14 дни. То се постига чрез индивидуално изработени за клиента силиконови шини, в които се поставя избелващият гел. За ефективното избелване на зъбите съответните шини трябва да се носят ежедневно по 1,5 – 2 часа в рамките на определения период от време.

Избелване на зъби – често задавани въпроси

Ето и какво бихме отговорили на някои от най-често задаваните въпроси във връзка с процедурата по избелване на зъби:

Колко дълго се запазват резултатите? В стандартния случай е необходимо процедура по избелване на зъби да се направи само веднъж. След това просто ще поддържате постигнатите резултати посредством предоставения ви комплект за домашно избелване на зъби.

Какво представлява самата поддръжка след избелването? Поддръжката на резултатите от извършената процедура по избелване на зъби съвсем не е толкова сложна, колкото си мислите. Единственото, което се изисква от вас, е веднъж годишно да си поставяте шини с гел за домашно избелване на зъби и да ги носите за по 1 час 3 поредни дни.

Крие ли някакви рискове процедурата? Редица изследвания са доказали пълната безопасност на процедурата по избелване на зъби. Когато се използват качествени и надеждни продукти и апаратура, няма никакви рискове за пациента.

Защо да се доверите на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ при нужда от избелване на зъби?

Избелване на зъби в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Богат опит – от 2015 година екипът на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ предоставя на своите пациенти първокласни дентални процедури, в това число и процедури по избелване на зъби. Създателят на клиниката д-р Георгиев е стоматолог и рентгенов специалист с над 15 години опит. Имал е възможността да работи във водещите дентални клиники в София и страната, което му е позволило да усвои най-дорите практики в сферата. Д-р Георгиев е събрал около себе си екип от висококвалифицирани специалисти, които разбират от своята работа и имат необходимия подход към пациента. Тези специалисти ще ви предоставят процедура по избелване на зъби от най-високо качество, осигуряваща перфектната ви усмивка и вашия оптимален комфорт в ежедневието.

Избелване на зъби в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Модерна апаратура –   в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ се използва последно поколение апаратура за избелване на зъби на американската фирма BEYOND. Употребяваната от нас LED лампа – робот BEYOND POLUS ADVANCED е печелила множество награди за най-добра лампа – робот за избелване на зъби. В същото време благодарение на прецизното филтриране на ултравиолетовите лъчи системата на BEYOND – POLUS е най-безопасната и щадяща избелваща система. Тя генерира сноп от студеня синя светлина, проникваща в зъбните структури без никаква болка или странични ефекти. Системата POLUS ще ви осигури ефективна и в същото време сигурна и безболезнена процедура по избелване на зъби.

Избелване на зъби в Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Внимание към клиента –  екипът на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ винаги се отнася с огромно внимание към всеки един клиент. Ние не само ще ви предоставим необходимата процедура по избелване на зъби, но и ще ви посъветваме за това как да поддържате получените резултати от процедурата, кои хигиенни навици и практики, свързани с денталното ви здраве, е добре да спазвате, и т.н.

За избелване на зъби посетете Дентална клиника – София.

Избелване на зъби – същност и предназначение на процедурата
Причини, поради които може да ви се наложи да прибегнете до избелване на зъби
Клинично избелване на зъби
Домашно избелване на зъби
Избелване на зъби – често задавани въпроси
Защо да се доверите на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ при нужда от избелване на зъби?

5/5 - (1 vote)

©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.