Кривите зъби – какви проблеми биха могли да ви създадат?

Кривите зъби и до днес продължават да са доста често срещан проблем. С тях се занимава специален дял от стоматологията, който наричаме ортодонтия. Областта ортодонтия предлага надеждни и ефективни методи, спомагащи за изправяне на кривите зъби. Най-популярният сред въпросните методи е поставянето на брекети, които биха могли да бъдат метални или керамични. Хубаво е да обърнете достатъчно рано внимание на проблема с кривите зъби и да се свържете с добър специалист по ортодонтия. Така ще избегнете някои сериозни главоболия, които прекаленото изкривяване на зъбите е възможно да ви създаде. Ето за какви главоболия става въпрос:

Естетически проблеми  

Ортодонтия 2 - естетична стоматология
Ортодонтия – естетическите проблеми

Разбира се, няма как да не започнем с естетическите проблеми, създавани от кривите зъби. Те развалят не само вашата усмивка, но и цялостното излъчване на лицето ви. Много хора не желаят да носят брекети също по естетически съображения, но истината е, че те са най-ефективният метод за справяне с кривите зъби и възвръщане на красивата усмивка на човека. Освен това на пазара вече се предлагат брекети, които поставени върху зъбите са на практика незабележими, защото се сливат с техния цвят.

Проблеми при ежедневните хранения    

Ортодонтия 3 - храна
Ортодонтия – проблеми ми храненето

Кривите зъби често създават проблеми на човека по време на неговите ежедневни хранения. Възможно е те да не позволяват доброто сдъвкване на храната или пък да се затруднявате повече от нужното при дъвчене на определени храни. Вместо да търпите този дискомфорт всеки ден, ви препоръчваме да посетите специалист по ортодонтия и да обсъдите начините за разрешаване на проблемите ви.

Усложнения в процесите по храносмилане  

Кривите зъби са способни да създадат значително по-големи рискове за вашето здраве, отколкото си мислите. В някои случаи например те не позволяват храната да бъде сдъвкана добре, а оттам възникват и усложнения в процесите по храносмилане. Така че не е добра практика да пренебрегвате проблема прекалено дълго време.

По-лоша орална хигиена

Ортодонтия 1 - четка
Ортодонтия – орална хигиена

Нерядко кривите зъби водят и до по-лоша орална хигиена, тъй като затрудняват почистването на определени зони от устната кухина. Във времето това причинява повече и по-сериозни инфекции, които е възможно да имат сериозни последствия за оралното ви здраве.

Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ разполага с висококвалифицирани и опитни специалисти по ортодонтия, които ще ви предложат най-удачните и ефективни методи за разрешаване на вашите проблеми с кривите зъби. Доверете се на нашия екип и гарантирайте ежедневния си комфорт и своето орално здраве в дългосрочен план!    

Естетически проблеми

Проблеми при ежедневните хранения

Усложнения в процесите по храносмилане

По-лоша орална хигиена

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.