Доктор Георгиев

ОртодонтияОртодонтия за изправяне на криви зъби
Ортодонтията се прилага не само за естетика, но и за подобряване функционалността на зъбите

 

Ортодонтията е специфичен дял от стоматологията. Тя се занимава с методите за изправяне на кривите зъби и привеждането им в нормална позиция в рамките на устната кухина. Широко разпространено е твърдението, че тези методи на ортодонтията имат основно естетическо приложение, но това съвсем не е така. Методите на ортодонтията са от голямо значение също за функционалността на зъбите и пълноценното им участие в ежедневните дейности по хранене. В следващите редове ще разгледаме малко по-отблизо задачите на ортодонтията, както и конкретните методи, които се използват в нея. В допълнение, ще разберете защо залагането на услугите по ортодонтия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ е най-доброто решение за вас.

Ортодонтия – основни цели и задачи

Целите и задачите на ортодонтията най-общо могат да се разпределят в две направления. Разбира се, първото направление на ортодонтията е свързано с естетиката на човешката усмивка, но второто се отнася към функционалността на зъбите и техните ежедневни приложения. Ето какво трябва да знаете за споменатите цели и задачи на ортодонтията:

  • ортодонтия: естетиката на човешката усмивка – когато става въпрос за изправяне на кривите зъби, няма как да не започнем с естетическото приложение на методите на ортодонтията. Кривите зъби са сред най-сериозните проблеми пред прилекателността и естетиката на човешката усмивка. Много хора, имащи криви зъби, изпитват значителен дискомфорт в своето ежедневие и се притесняват да се смеят и да общуват с околните. Ако и вие сте сред тези хора, насочете се към добър специалист по ортодонтия, който ще успее да ви помогне да си върнете нормалния начин на живот.
  • ортодонтия: ежедневните функции на зъбите – пълноценното изпълнение на ежедневните функции на зъбите, с което също се занимава ортодонтията, има значение дори за цялостното здравословно състояние и кондиция на човека. При кривите зъби сдъвкването на храната е доста затруднено и некачествено. Това води до попадане на недобре сдъвкана храна в стомаха, което от своя страна причинява усложнения в процесите по храносмилане. Методите на ортодонтията ще ви помогнат да възвърнете функционалността на зъбите си и да си спестите проблеми със стомаха и храносмилателната система.

Методите, които се използват в ортодонтията

Поставянето на брекети е най-ефективният метод на ортодонтията за изправяне на кривите зъби. Брекетите се делят на керамични и метални такива. Вижте най-важното за всеки от двата вида брекети, използвани в ортодонтията: 

  • ортодонтия: метални брекети – металните брекети са доста широко разпространени в сферата на ортодонтията. Причината за това се крие най-вече в достъпната им цена, която ги прави предпочитан избор за максимално широк кръг от потребители. Металните брекети имат и други преимущества, заради които често се използват в ортодонтията. Те са изключително устойчиви и издръжливи, което гарантира получаването на желаните резултати по отношение изправянето на зъбите. В допълнение, металните брекети няма да бъдат повредени, дори да бъдат изложени на голямо напрежение за значителен период от време.
  • ортодонтия: керамични брекети – керамичните брекети се предлагат на значително по-висока цена в сравнение с металните такива, което донякъде предопределя все още малко по-тясното им разпространение в ортодонтията. Когато се държи на естетиката и красотата на човешката усмивка обаче, именно керамичните брекети са точният избор в ортодонтията. Поставени върху зъбите, те напълно се сливат с техния цвят и стават почти незабележими. В същото време керамичните брекети са и доста по-удобни и безболезнени за венците и вътрешната страна на бузите.Може би единственият им по-сериозен недостатък е, че в някои случаи не са достатъчно издръжливи на външното напрежение. В този смисъл при тях съществува малко по-висок риск от повреда отколкото при металните брекети.

Защо да се доверите на услугите по ортодонтия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“?

Услугите по ортодонтия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Опит и квалификация – когато търсите услуги по ортодонтия, които ще ви бъдат предоставени от специалисти с необходимия опит и квалификация, Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ е най-подходящото място за вас. Зад клиниката стои екип от специалисти, способни да ви предоставят всички стоматологични услуги (вкл. по ортодонтия), които са ви необходими, при това с първокласно качество. Създател на клиниката е д-р Валентин Георгиев, стоматолог и рентгенов специалист с над 15 години опит в сферата. Период от време, в рамките на който д-р Георгиев е работил в редица водещи дентални клиники както в София, така и в страната. По този начин той е имал възможност да усвои най-добрите стандарти и практики, и съответно да ги прилага в своята работа. При създаването на собствената си стоматологична клиника д-р Георгиев е подбрал професионалисти, специализирани в различни области на стоматологията, включително и в ортодонтията. Специалисти, които от една страна притежават необходимите знания и опит, а от друга – имат правилния подход към пациентите.

Услугите по ортодонтия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Модерна апаратура – всички кабинети на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ са обзаведени с модерна апаратура, отговаряща на последните стандарти. Ние сме наясно колко е важно за всеки един специалист – стоматолог, дори и за най-добрите в сферата, да имат на разположение необходимата апаратура, с която да вършат ежедневната си работа качествено и безпроблемно. Поради тази причина сме осигурили на специалистите си всичко, което им е нужно за целта. Бъдете сигурни, че в Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев“, ще ви бъдат предоставени първокласни услуги по ортодонтия, които ще ви осигурят желаните резултати по отношение функционалността и естетиката на вашите зъби.

Услугите по ортодонтия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Внимание към клиента – ние от Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ се отнасяме с необходимото внимание към всеки един клиент. Преди да ви бъде извършена дадена процедура или предписано конкретно лечение, ще ви бъдат направени всички нужни прегледи, за да бъдат установени точното състояние и проблеми на вашите зъби. След това ще ви бъде предложен подходящият метод, благодарение на който желаните корекции ще бъдат факт и вие ще си върнете спокойствието и комфорта в своето ежедневие. 

За да получите консултация за брекети, посетете Дентална клиника – София.

Ортодонтия – основни цели и задачи
Методите, които се използват в ортодонтията
Защо да се доверите на услугите по ортодонтия на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“?

5/5 - (1 vote)

©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.