Доктор Георгиев

ОртопедияОртопедия - за красива усмивка
Ортопедията има за цел да възстанови красотата на усмивката и функционалността на човешките зъби

 

 

Ортопедия – основни цели и задачи

Ортопедия и имплантология са две дисциплини в стоматологията, чиято основна цел е да възстановят в пълна степен възникналите дефекти в зъбните редици, дъвкателната функция и естетиката на човешката усмивка. Когато са налице липсващи зъби, няма как човек да се чувства комфортно в своето ежедневие, нито пък да изглежда особено привлекателно. Методите, използвани в ортопедията са нужни, за да могат много хора да си върнат нормалния начин на живот и да общуват с околните без притеснение. Ето главните задачи, които изпълнява ортопедията:

 • ортопедия: да осигури приятна и естетична усмивка – хората, имали проблем с липсващи зъби, които са на видимо място, знаят какъв дискомфорт би могъл да донесе подобен дефект. Задача на ортопедията е да премахне този дискомфорт и да помогне на човек отново да излиза, да се среща и да общува с околните без притеснение. Чрез методите на ортопедията дефектите от липсващите зъби могат да бъдат напълно премахнати и да се възвърне приятната и естетична усмика, която човек е имал в миналото и за която отново копнее.
 • ортопедия: да възвърне функционалността на човешките зъби – ортопедията се занимава не само с това да осигури приятната и естетична усмивка, но и също така да възвърне функционалността на човешките зъби в ежедневието. Тази функционалност се отнася най-вече до дъвкателната функция, която е особено важна при редовното консумиране на храна. Благодарение методите на ортопедията отново ще можете да сдъвквате добре храната, изпитвайки обичайно удоволствие от храненето и предпазвайки стомаха си от прекомерни натоварвания.

Методи на ортопедията за възстановяване на дефекти от липсващи зъби

Невинаги при липсващи зъби има възможност за поставяне на имплант. За подобно решение в някои случаи може да има категорични медицински противопоказания, а в други – просто пациентът да не желае. При такива ситуации се прибягва до подвижно или неподвижно протезиране.

Ето малко повече информация за методите, които ортопедията използва за възстановяване на дефекти от липсващи зъби:

 • ортопедия: тангенциално възстановяване – безпраговите коронки са стара технология, която се е употребявала широко в миналото в ортопедията. Недостатъците на тази технология обаче са много и няма как да не се вземат предвид. При безпраговите коронки не е възможно да се постигне желаната точност по отношение на изработката и адаптацията им към зъба. Те могат да травмират венеца, задържат хранителни остатъци, както и да създадат предпоставки за възникване на пародонтални възпаления. Има риск в крайна сметка да се стигне до разрушаване и загуба на зъба. Затова безпраговите коронки вече почти не се използват в модерната ортопедия.
 • ортопедия: прагово възстановяване – именно праговите коронки са методът, на който се залага днес в ортопедията за възстановяване на дефекти от липсващи зъби. При тях се подготвя „стъпало“ около 1 мм, позволяващо на коронката да се слее максимално точно с контура на зъба. Благодарение на праговите коронки се избягват травмиране на венеца, пародонтални възпаления и всички други неприятни последствия, които споменахме по-горе. Този метод на модерната ортопедия наистина е способен да ви предостави желаните резултати както по отношение на функционалността, така и във връзка с естетиката на вашите зъби.

Материали, използвани в ортопедията за изработване на коронките

Няколко са материалите, които в модерната ортопедия се използват най-често за изработване на коронки. Вижте на какви видове се разделят коронките в зависимост от това какви материали са избрани за тяхното създаване:

 • ортопедия: метало – керамични коронки – метало – керамичните са традиционните коронки, използвани в миналото в ортопедията. Постепенно обаче тяхната употреба намалява, за да се отстъпи място за безметални коронки, които се отличават с по-голяма биопоносимост и по-висока естетика.
 • ортопедия: керамични коронки
 • ортопедия: коронки с циркониев скелет и керамично покритие
 • ортопедия: циркониеви коронки – циркониевите коронки са широко употребявани в модерната ортопедия. Като материал цирконият се отличава с изключителна здравина, а комбинацията с керамика гарантира оптимални нива на здравина и естетика за коронките.
 • ортопедия: CAD-CAM – това е технологията, използвана в модерната ортопедия с цел постигане на желаната точност на циркониевите коронки и скелети. И ние от Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ работим с тази технология в стремежа си да предоставим най-доброто на своите пациенти.

Защо да се доверите на услугите по ортопедия, предлагани от Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“?

Услуги по ортопедия от Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Опит и квалификация – създателят на нашата клиника д-р Валентин Георгиев е стоматолог и рентгенов специалист с над 15 години практика. Той е работил в редица водещи дентални клиники в София и страната, имайки възможност да усвои най-доброто в сферата. При създаването на собствената си стоматологична клиника д-р Георгиев подбира екип от професионалисти, притежаващи нужния опит и квалификация, включително в областта на ортопедията.  Професионалисти, които не само ще ви предоставят услуги по ортопедия с най-високо качество, но и ще подходят към вас по начин, позволяващ ви да се чувствате максимално комфортно по време на извършваните прегледи и процедури.

Услуги по ортопедия от Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Модерна апаратура и технологии – кабинетите на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ са отлично обзаведени с апаратура, отговаряща на последните стандарти в сферата. Апаратура, позволяваща на специалистите ни да не правят никакви компромиси с качеството на предоставяните процедури и да гарантират желаните резултати за пациента. Що се отнася до областта на ортопедията, също сме внедрили максимално модерни и усъвършенствани технологии. Какъто споменахме по-горе, за процедурите, свързани с ортопедията, прилагаме технологията CAD-CAM, позволяваща ни да реализираме оптимална точност при избработката на циркониевите коронки.

Услуги по ортопедия от Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“: Внимание към клиента – водещо правило за екипа на Стоматологична клиника „Доктор Валентин Георгиев“ е отделянето на необходимото внимание на всеки един клиент. Ние ще изслушаме вашите нужди и изисквания и ще ви направим всички необходими прегледи и диагностики. След това ще обсъдим заедно с вас кой е най-подходящият вариант за процедура, за да могат дефектите да се премахнат напълно и отново да се чувствате спокойно, уверено и комфортно в своето ежедневие. 

За дентална консултация посетете стоматолог – София.

4.8/5 - (5 votes)

3 comments

 • drvalentingeorgiev

  октомври 29, 2018 at 8:03 am

  zdraveite kakvo vi interesuva

 • drvalentingeorgiev

  октомври 29, 2018 at 8:03 am

  zdraveite kakvo vi intereswyva

 • drvalentingeorgiev

  октомври 29, 2018 at 8:04 am

  zdr kakvo vi interesyva

Comments are closed.

©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.