Доктор Георгиев

ТерапияЗЪБНИЯТ КАРИЕС

Зъбният кариес е едно от най-древните и най-разпространени заболявания, които съпътстват човечеството през дълтия период на съществуването му. То се развива бавно и в началото незабележимо, но упорито и прогресиращо, докато в крайна сметка само малцина са онези, които не са страдали от последствията му. Зъбният кариес не избира възраст, пол и професия. От него могат да страдат както кърмачета, така и възрастните. Зъбният кариес не се самоограничава и не може да се лекува с предписване на даден медикамент Той е най-разпространеното хронично заболяване в детска възраст.

През различните исторически периоди зъбният кариес е засягал хората с различна интензивност. Той е бил и все още е една от причините за човешките страдание.

ПРОБЛЕМЪТ ЗЪБЕН КАРИЕС ДНЕС

Намаляването на зъбния кариес в света е резултат от обществените мерки за профилактика, комбинирани с изграждане на превантивна стратегия в студентското и следдипломното обучение и в лечебното поведение на практикуващите дентални лекари .Тази превантивна стратегия все още е твърде различна в различни страни, университети и практики.

Независимо от безспорните успехи на редица страни в света по отношение подобряването на денталното здраве/ зъбният кариес все още остава едно от най-широко разпространените заболявания . Все още усилията на денталните лекари да решат проблема единствено с лечебни средства и методи са обречени на неуспех. Фактите показват, че независимо от сниженото разпространение,кариесът като процес може да промени характера си и да се разпространи отново, ако не се контролира.

Запишете час за преглед и посетете стоматолог София.

One comment

  • ferragamo belt

    януари 2, 2019 at 9:05 pm

    I would like to point out my love for your generosity supporting individuals that need guidance on in this topic. Your very own commitment to passing the solution all around had been surprisingly useful and have surely encouraged men and women just like me to attain their objectives. Your own informative advice can mean a whole lot to me and even further to my peers. Thanks a ton; from all of us.

Comments are closed.

©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.