Дентален хирург – кога имаме нужда от такъв специалист? – 2-ра част

При какви проблеми можем да се обърнем към дентален хирург ?

Дентален хирург качество 1
Дентален хирург качество – основни проблеми

Ние от Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев” отлично разбираме, че всеки пациент има различно и специфично здравословно състояние, затова няма как да изброим всички случаи, когато можем да се обърнем към дентален хирург. Въпреки това, за да ви бъдем максимално полезни ще отбележим основните проблеми, при които денталният хирург е специалистът, който ще ви помогне.

Към дентален хирург можем да се обърнем при :

  • Изваждане на ретиниран зъб;
  • Хирургично отстраняване на кисти;
  • Подготовка (хирургическа) за ортодонтско лечение;
  • Нужда от хирургична намеса при протетично лечение;
  • Интервенции свързани с максиларния синус;
  • Поставяне и консултация, относно зъбни импланти;
  • Екстракция на мъдрец.

Това са основните проблеми, които могат да бъдат решени с помощта на дентален хирург, но със сигурност не са всички. Затова, ако има нещо, което ви притеснява и не сте сигурни дали дентален хирург може да ви помогне, не се притеснявайте да се свържете с нас. Екипът от специалисти на Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев” е съставен от професионалисти в различни области на стоматологичната медицина и сме сигурни, че ще намерим най-доброто решение за вашия проблем, дори то да не включва намесата на дентален хирург.

Как да открием добър дентален хирург ?

Дентален хирург качество 2
Дентален хирург качество и доверие

Обикновено, към дентален хирург би трябвало да ви насочи вашият зъболекар, като ви предложи и конкретен дентален хирург. Имайки предвид, че зъболекарят ви е запознат с вашето състояние и се грижи за вашето орално здраве, имате пълно основание да му се доверите. В случай че има причина, поради която се налага сами да откриете добър дентален хирург, то тогава ви препоръчваме да обърнете внимание на няколко основни фактора.

Потърсете мнения на пациенти, отзиви за клиниката и се информирайте за опита на конкретния дентален хирург. Живеем в 21-ви век, така че намирането на достатъчно информация за всеки дентален хирург, не би следвало да е трудна задача.

При избора на дентален хирург обърнете внимание на апаратурата и оборудването, с което работи конкретният специалист. Наясно сме, че не всички пациенти познават стоматологичната апаратура, още по-малко хирургичната, но сме сигурни, че всеки пациент може да различи модерни и високотехнологични апарати от остарелите такива. Избирайки дентален хирург, на който да се доверите за решаването на проблема ви, е важно той да има възможността да го направи по най-добрия начин.

И разбира се, имайте предвид отношението. Колкото и голям професионалист да е един дентален хирург, ако вие не му вярвате и не се чувствате спокойни при посещението, по-добре се обърнете към друг дентален хирург. За да не се окаже, че добрият краен резултат ще е съпроводен с излишен стрес и неприятни емоции.

При какви проблеми можем да се обърнем към дентален хирург ?

Как да открием добър дентален хирург ?

Разгледайте страницата ни за стоматолог София

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.