Дентален хирург – кога имаме нужда от такъв специалист? – 1-ва част

Дентален хирург мнения 1
Дентален хирург консултации и цели

Най-общо казано, денталният хирург е специалистът към когото се обръщаме, когато е нужна по-сложна манипулация от стандартните стоматологичен процедури. Обикновено към дентален хирург би трябвало да ви изпрати вашият зъболекар, когато има нужда от него и състоянието ви налага намесата му. Затова не се тревожете, няма да е необходимо сами да преценявате дали да посетите стоматолог или дентален хирург. Немалка част от пациентите смятат, че когато става дума за екстракция на зъб, задължително трябва да се обърнат към дентален хирург. Ако няма усложнения или специфични проблеми свързани със зъба ви, екстракцията може да бъде извършена и от вашия стоматолог. Дентален хирург обаче ще ви е необходим, в случай на по-сложни интервенции, свързани с лицево-челюстна и орална хирургия, тъй като това е неговата специализация.

Кога, как и за какво точно може да ни помогне денталният хирург, ще обясним накратко в следващите редове. Ако имате допълнителни въпроси или нужда от дентален хирург, винаги можете да ни потърсите. Специалистите от екипа на Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев” ще се погрижат за вас по най-добрия начин.

Как денталният хирург може да ни помогне ?

Дентален хирург мнения 2
Дентален хирург помощ от специалисти

Оралната хирургия е област от стоматологичната медицина, която има за цел да подобри здравословното състояние на пациентите най-често чрез хирургични методи. В нея влизат както хирургични интервенции в устната кухина, така и около нея (лицево-челюстна хирургия). Не оставайте с впечатлението, че денталният хирург работи единствено със скалпел, има различни състояния, при които опитът и знанията на денталният хирург ще ви помогнат, без да се налага оперативна намеса.

Често денталният хирург е човекът, който ще ви консултира най-професионално при ортодонтско лечение – съвместно с ортодонт, поставяне на зъбни импланти, възпалителни процеси в устната кухина, проблеми с кисти и туморни образувания. Високото ниво на специализация, което притежава всеки дентален хирург е причината, точно този тип специалист да бъде потърсен за консултация или намеса при по-сложни стоматологични състояния. Или казано по-просто, денталният хирург може да ни помогне, когато проблемът ни е по-сериозен.

Разбира се, не всички интервенции, извършвани от денталния хирург са свързани с проблеми. Поставянето на зъбни импланти например е една от процедурите, отнасящи се към естетичната стоматология, която цели постигането на красива и безупречна усмивка.

Как денталният хирург може да ни помогне ?

Разгледайте страницата ни за стоматолог София

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.