Добър детски стоматолог – как да изберем ? – 1-ва част

Добър детски стоматолог мнения 1
Добър детски стоматолог мнения и избор

Изборът на добър детски стоматолог, понякога може да бъде доста труден. От една страна, трябва да изберем специалист, на който можем да се доверим относно предоставяните дентални услуги, а от друга, той трябва да се хареса и на детето ни, за да не се превръща всяко посещение в малка война.

Ето защо, ние от Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев” ще ви дадем няколко съвета, които да имате предвид, когато търсите добър детски стоматолог. Преди да преминем към конкретни съвети обаче, ще обърнем внимание на две от основните причини, защо имаме нужда от наистина добър детски стоматолог.

Защо е важно детето ни да посещава добър детски стоматолог ?

Добър детски стоматолог мнения 2
Добър детски стоматолог мнения и посещение

Както всяко направление в денталната медицина, така и детската стоматология има своите особености и специфики, а всеки добър детски стоматолог е отлично запознат с тях. Това е и една от основните причини, поради които е нужно детето ни да посещава наистина добър детски стоматолог. Млечните зъбки се различават от постоянните и тяхното ефективно лечение изисква специфични познания. Така например всеки наистина добър детски стоматолог ще ви предложи не само адекватно лечение на млечните зъби на детето ви, но и ефективен вариант за тяхното предпазване. Сигурни сме, че няма добър детски стоматолог, който да не информира родителите за процедури като силанизиране.

Освен това, един добър детски стоматолог може лесно да забележи деформации или изкривявания както при зъбките, така и при захапката на детето. Всички знаем, че “изправянето” на захапката и зъбите е много по-лесен процес при децата, отколкото при възрастните. Затова е изключително важно, детето да посещава добър детски стоматолог, който би открил подобни проблеми навреме.

Добър детски стоматолог – задължително условие при първата среща на детето със зъболекар.

Това е може би най-важният аспект от избора на добър детски стоматолог. Първата среща на детето със зъболекаря определя начина, по който то ще се отнася към по-нататъшното си орално здраве. Знаете ли, че немалка част от пациентите дълго време отлагат посещението при зъболекар, който и да е той, точно заради “лоши спомени”. За да не бъде в подобна ситуация и вашето дете, намирането на добър детски стоматолог е от ключово значение.

Съветваме ви, когато избирате добър детски стоматолог, особено при първо посещение на детето ви, да обърнете внимание не само на опита и професионализма на зъболекаря, но и на подходът и отношението му към малките пациенти. Точно с тази цел някои родители правят “опознавателно посещение” с детето си при избрания добър детски стоматолог. То се състои в запознаване както със зъболекаря, така и с атмосферата и апаратурата в кабинета, без извършване на каквито и да е интервенции. По този начин детето се чувства спокойно, а вие преценявате дали точно този добър детски стоматолог е подходящ за вас.

Защо е важно детето ни да посещава добър детски стоматолог ?

Добър детски стоматолог – задължително условие при първата среща на детето със зъболекар.

Разгледайте страницата ни за стоматолог София

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.