Клиника по пародонтология – Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев” – 2-ра част

Как може да ви помогне специалист от клиника по пародонтология ?

Клиника по пародонтология мнения 1
Клиника по пародонтология – мнения и полезни съвети при избора

Пародонтологът или специалистът от клиниката по пародонтология, е човекът към когото да се обърнете при проблем с венците. Специализацията му е тясно свързана с този тип заболявания и за разлика от общопрактикуващия зъболекар, специалистът от клиниката по пародонтология може да назначи конкретно и ефективно лечение дори при по-тежки случаи. Много общопрактикуващи зъболекари също могат да овладеят по-леки състояния, но специалистът от клиниката по пародонтология е професионалистът, към когото да се обърнете при нужда.

Специалистът от клиниката по пародонтология може да изготви цялостен план за лечение, взимайки предвид всички фактори. Той е и човекът, който може да диагностицира ранни стадии на проблеми с венците, преди да са настъпили усложнения. От специалистът в клиниката по пародонтология можете да очаквате и съвети относно пасти и води за уста, подходящи за възпалени или кървящи венци. А ако е необходимо в клиниката по пародонтология могат да бъдат извършени и допълнителни специализирани процедури за възстановяване и подобряване състоянието на венците. Всяка добра клиника по пародонтология разполага със съответната апаратура, като апарат за ултразвуково почистване на зъбен камък и лазер за асистирано лечение при пародонтоза.

Специалистът от клиниката по пародонтология ще ви препоръча най-ефективното лечение, в зависимост от вашето състояние.

Кога да потърсите специалист от клиниката по пародонтология ?

Клиника по пародонтология мнения 2
Клиника по пародонтология – мнения от специалисти

Най-добрият съвет, който можем да ви дадем е да не чакате. Към специалист от клиника по пародонтология можете да се обърнете дори за консултация и профилактичен преглед без да са налице оплаквания. Проверявайте състоянието на венците си в клиника по пародонтология (пародонтолог) поне два пъти годишно, за да предотвратите евентуални проблеми.

В случай, че вече страдате от лека или тежка форма на заболяване на венците, то потърсете специалист от клиника по пародонтология възможно най-скоро. За съжаление, лечението на венците изисква по-дълъг период на лечение, в сравнение с поставянето на пломба например, затова не отлагайте.
Не всички проблеми, произтичащи от състоянието на венците, могат да бъдат установени от общопрактикуващ зъболекар. В клиника по пародонтология обаче, можете да откриете точната причина за прогресивна подвижност на зъбите, неразрешено възпаление, и дори анатомични гингивални деформации. Не е нужно проблемът да се за задълбочил и да е станал “видим”, за да потърсите специалист от клиника по пародонтология. Погрижете се за здравето си и не пропускайте посещение в клиника по пародонтология, поне веднъж годишно.

Как може да ви помогне специалист от клиника по пародонтология ?

Кога да потърсите специалист от клиниката по пародонтология ?

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.