Предимства на модерните зъбни протези – 2-ра част

Предимства на модерните зъбни протези

Модерни зъбни протези качествени 1
Модерни зъбни протези – качествени ли са

Въпреки че, вече споменахме някои от предимствата на модерните зъбни протези, тук ще изброим всички от тях подробно. Защото знаем, че информираността е изключително важна не само при избора на зъбни протези, но и за цялостното дентално здраве на пациентите ни.

  • Модерните зъбни протези са по-комфортни – благодарение на по-мекия и плътно прилягащ иновативен материал, модерните зъбни протези ви осигуряват по-добра фиксация. Така не само ще се храните по-лесно, но и ще се чувствате по-комфортно по време на носенето на модерните зъбни протези. Избирайки модерните зъбни протези, вече няма да е нужно да подбирате менюто си.
  • Модерните зъбни протези за по-естетични – за разлика от познатите досега дентални протези, които се различават значително от “естествения” цвят на зъбите и венеца, модерните зъбни протези са почти незабележими. Усмихвайте се повече и без притеснения, доверявайки се на модерните зъбни протези.
  • Модерните зъбни протези могат да заместят и само един липсващ зъб – модерните зъбни протези са подходящи и за заместването само на един липсващ зъб. В случай, че поставянето на мост не е удачно във вашия случай, то модерните зъбни протези могат да възстановят зъбната ви редица.
  • Модерните зъбни протези са лесни за поддържане – едно от най-големите предимства на модерните зъбни протези е тяхното лесно поддържане. С правилната грижа модерните зъбни протези са по-издръжливи, в сравнение със “стандартните”.

Модерни зъбни протези или мостова конструкция ?

Модерни зъбни протези качествени 2
Модерни зъбни протези – качествени и на добри цени

Когато става дума за заместването на един до три липсващи зъба, повечето пациенти предпочитат несваляемите варианти за протезиране, или така наречената мостова конструкция. Има случаи обаче, в които мостовата конструкция не е удачен вариант за пациента, особено ако страда от алергия към метал (металокерамичните мостове). Иновативните зъбни протези ви дават възможност да възстановите усмивката си. Иновативният и лесно моделируем материал, от който се изработват модерните зъбни протези, позволява успешното протезиране дори и само на един липсващ зъб. Предимството на този тип модерни зъбни протези, наричани и микропоротези, пред поставянето на мостова конструкция е тяхното фиксиране. Иновативните зъбни протези се “закачат” за съседните зъби с помощта на кукички, докато за поставянето на мостовата конструкция е нужно съседните зъби да бъдат изпилени.

Вижте повече от дентална клиника софия.

Предимства на модерните зъбни протези

Модерни зъбни протези или мостова конструкция ?

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.