Пародонтит след вадене на зъб – 1-ва част

Кървящите и подути венци са сред най-честите признаци за клинични състояния като гингивит и пародонтит. След вадене на зъб е възможно също да усещате венците си подути около мястото на екстрадирания зъб, но в този случай това е причинено по-скоро от външни фактори. Особено, ако сте попаднали не неопитен зъболекар или е останала част от корена, която не е извадена. За разлика от тези ситуации, подуването и кървенето на венците обикновено е причинено от така наречените вътрешни инфекции като гингивит и пародонтит. След вадене на зъб е изключително важно да спазвате инструкциите на стоматолога си, за да избегнете влошаване на цялостното ви дентално здраве и появата на пародонтални заболявания.

Пародонтит след вадене на зъб - мнения 1
Пародонтит след вадене на зъб – мнения при избора

Въпреки че възпалението на венците се различава, в зависимост от причинителя на проблема – външни или вътрешни фактори, има случай когато те взаимно си влияят. Точно на тези особени състояния, ние от екипа на Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев” ще обърнем внимание в следващите редове. Възможна ли е появата на пародонтит след вадене на зъб ? Как да избегнем появата на гингивит и пародонтит след вадене на зъб ? Към кого да се обърнем при съмнения за пародонтит след вадене на зъб ? – все въпроси, които сме чували от пациенти. Затова в тази статия споделяме информация, която да бъде в помощ на всеки, който се притеснява за денталното си здраве и възможността за появата на гингивит/ пародонтит след вадене на зъб. В случай че имате допълнителни въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нашия екип от професионалисти.

Възможна ли е поява на пародонтит след вадене на зъб?

Пародонтит след вадене на зъб - мнения 2
Пародонтит след вадене на зъб – мнения при избора

Това е въпрос, който притеснява не малка част от пациентите, който звучи по-скоро като – Какви проблеми, а не точно гингивит / пародонтит, след вадене на зъб е възможно да се появят?  И това е напълно разбираемо, все пак задължението за познаване на стоматологичната терминология е на стоматолога, а не на пациента. По-важен обаче е отговорът. Да, възможна е появата на пародонтит след вадене на зъб, но това не е закономерност и не бива да ви притеснява, особено в случаите, когато поддържате добра дентална хигиена. Най-общо казано, пародонтитът е усложнение след по-лекото състояние гингивит, така че до пародонтит след вадене на зъб, може да се достигне при дълго неглижиране на проблема с кървящи и подути венци.

Разгледайте нешите предложения за пародонтология.

Възможна ли е поява на пародонтит след вадене на зъб?

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.