Пародонтолог София

Пародонтолог – София: С какво се занимава този специалист? 

Пародонтолог София 1
Пародонтолог София – информация

 Преди да ви дадем съвети и полезна информация във връзка с избора на пародонтолог – София, нека да изясним с какво точно се занимава този специалист. Пародонтологията е отрасъл на денталната медицина, занимаващ се с поддържащите зъбите структури, с проблемите и заболяванията, от които страдат те. Въпросните поддържащи структури са венците, костната тъкан, зъбния цимент и периодонциума (периодонциум наричаме съединителната тъкан, придържаща зъба към костта). Така че ако имате проблеми, свързани с която и да било от споменатите структури, е необходимо да потърсите помощ от пародонтолог – София.

Защо ви е необходим добър пародонтолог – София?    

Най-сериозното и често срещано заболяване, с което се сблъсква всеки един пародонтолог – София, е пародонтозата. Става въпрос за заболяване, предизвиквано от възпалителен процес, който засяга целия опорно – поддържащ апарат на зъба. Причината за него обикновено е лоша орална хигиена от страна на пациента, но роля може да имат също наследствени и други фактори. При подобно заболяване е от ключово значение да се потърсят навреме услугите на пародонтолог – София. Ето защо задължително трябва да се насочите към добър пародонтолог – София:

Пародонтолог София 2
Пародонтолог София – лечение
  • добър пародонтолог – София: предотвратяване на сериозни последствия – ако пародонтозата (известна още с наименованието пародонтит) не се лекува качествено и навреме, може да се стигне до сериозни последствия за оралното здраве на пациента. В по-напреднал стадий заболяването причинява отдръпване на венците от зъбите и с времето започва загубата на зъби. За да предотвратите такива тежки последствия, потърсете пародонтолог – София, който си разбира от работата и е способен да приложи качествено и ефективно лечение.
  • добър пародонтолог – София: прекратяване на дискомфорта в ежедневието – пародонтозата е свързана и със значителен дискомфорт за човека в неговото ежедневие. Сред симптомите, съпътстващи ви на ежедневна база, е възможно да бъдат зачервяването и подуването на венците, чувствителността им към определени храни, както и кървенето. На по-късен етап може да се получи и видимо отдръпване на венеца от зъбите. Ако забележите подобно нещо, не бива да губите нито миг повече, а да потърсите надежден пародонтолог – София, който ще ви предпише необходимото лечение.

Пародонтолог – София: С какво се занимава този специалист?

Защо ви е необходим добър пародонтолог – София?

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.