Всичко, което трябва да знаете при избора на протеза за зъби – 1-ва част

Най-добре е да разчитате на естествените си зъби максимално дълго време, но за съжаление, това не винаги е възможно, поради различни причини. Протезата за зъби е решение, на което можете да се доверите, когато имате липсващи зъби, за да се храните и усмихвате нормално. В зависимост от степента на обеззъбяване, протезата за зъби може да бъде частична или тотална. Имате възможност да изберете и различен материал на протезата за зъби, като най-разпространеният и достъпен вариант е така наречената плакова протеза за зъби. Какво представлява, какви са предимствата и как да се грижите за плаковата протеза за зъби, ще обясним в следващите редове.

Протеза за зъби - качество 1
Протеза за зъби – качество – сигурно е

Вече не е нужно да се притеснявате по време на хранене, или да прикривате усмивката си, доверете се на Стоматологична клиника “Доктор Валентин Георгиев” и вземете висококачествена плакова протеза за зъби, с която ще се чувствате удобно.

Какво представлява протезата за зъби?

Най-общо казано, протезата за зъби е средство, с което се попълват местата на липсващите зъби както при частично, така и при пълно обеззъбяване. Протезата за зъби е предпочитан и удачен вариант и в случаите, когато не е възможно поставянето на мостове или импланти за възстановяване на съзъбието. Прецизно изработена и съобразена с особеностите на вашата захапка, качествената протеза за зъби ще ви осигури комфортно усещане, въпреки “неестествения” си произход. Тоталната плакова протеза за зъби например е изработена от висококачествена розова пластмаса, която приляга към небцето, когато е горна, чрез вакуум и не създава дискомфорт по време на носене.

Какъв вид протеза за зъби можете да изберете?

Протеза за зъби - качество 2
Протеза за зъби – качество – доверете се

В зависимост от състоянието ви и броя и местоположението на липсващите зъби, вашият стоматолог ще ви препоръча частична или тотална протеза за зъби. Това са основните два вида протеза за зъби, които се използват в снемаемото протезиране. От гледна точка на материалите, от които се изработва една качествена протеза за зъби можете да изберете между плакови, ляти, силиконови, магнитни протези, като тук по-скоро трябва да съобразите наличието на алергии, ако имате, към някои от материалите. Най-разпространеният и достъпен вариант е плаковата протеза за зъби, изработена от акрилна пластмаса и трислойни пластмасови зъби.

Разгледайте какво предлага дентална клиника софия.

Какво представлява протезата за зъби?
Какъв вид протеза за зъби можете да изберете?

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.