Всичко, което трябва да знаете при избора на протеза за зъби – 2-ра част

Към кого да се обърнете за изработката на протеза за зъби?

Протеза за зъби - цена 1
Протеза за зъби – цена – доверете се

Специалистът, който трябва да потърсите за избор и поставяне на протеза за зъби първоначално, е вашият стоматолог. Той ще свали обща анамнеза на състоянието ви към момента и ще ви предложи адекватен план за лечение. Поставянето на протезата за зъби е финалният етап от целия процес. След снемането на анамнезата, вече ще сте наясно кой вариант протеза за зъби е подходящ за вас и какви други интервенции е нужно, ако е нужно, да бъдат извършени преди поставянето ѝ. Понякога е необходима намесата на хирург, ортодонт, парадонтолог, в зависимост от денталното ви състояние, затова първият специалист, към когото да се обърнете при избор на протеза за зъби е вашият стоматолог. След провеждане на лечението, той ще вземе отливка, по която ще бъде изработена вашата протеза за зъби в зъботехническа лаборатория. Следват проби на готовата протеза за зъби, и в случай че не е необходимо коригиране, вашият зъболекар може да я постави финално.

Какви са предимствата на качествената протеза за зъби?

Протеза за зъби - цена 2
Протеза за зъби – цена – научете повече

Най-голямото предимство на качествената протеза за зъби е, възстановяването на нормалния дъвкателен процес. В случаите на тотално обеззъбяване на пациентите, такъв процес липсва, а при частично обеззъбяване, но с голям брой липсващи зъби, дъвкателният процес е неправилен, което натоварва неравномерно не само останалите зъби, но и цялата челюст. Качествената протеза за зъби ще ви позволи да се храните нормално без притеснения.

Друго голямо предимство на добре изработената протеза за зъби е комфортното усещане, което ви осигурява. За да бъде удобно средство за възстановяване на съзъбието и красивата усмивка, а не неудобен проблем, протезата за зъби не трябва да ви носи дискомфорт. Зачервените венци и нестабилното закрепване, не са нормални състояния при носенето на протеза за зъби, затова не отлагайте, а уведомете вашия зъболекар. Разбира се, имайки предвид, че протезата за зъби е “чуждо тяло” за устата ви е нужен период на адаптация, но той трае около 2 седмици.

Разгледайте предоженията ни от дентална хирургия.

Към кого да се обърнете за изработката на протеза за зъби?
Какви са предимствата на качествената протеза за зъби?

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.