Вадене на счупен зъб – 2-ра част

Как протича самата процедура по вадене на счупен зъб?

Счупен зъб качество 1
Счупен зъб – качество по процедурата по вадене на зъб

Когато е поверена в ръцете на добри професионалисти, процедурата по вадене на счупен зъб протича напълно безболезнено за пациента. Първоначално се поставя упойка, която да гарантира, че няма да бъде налице усещане за болка и дискомфорт. Инструментите, които се използват в рамките на процедурата по вадене на счупен зъб, са клещи и лост. След самото вадене на счупен зъб се извършва кюретаж или отстраняване на възпалителната тъкан. По този начин се елиминира рискът от възникване на бъдещи инфекции, както и от проблеми с останалите зъби в устната кухина.

Какво трябва да знаете за възстановяването след вадене на счупен зъб?

Възстановяването след вадене на счупен зъб не е никак дълъг или сложен процес. Непосредствено след самата процедура по  вадене на счупен зъб трябва да поставите марля на съответното място и да я притискате за около половин до един час. Колкото до консумирането на храна и приемането на течности, трябва да се изчака поне няколко часа след процедурата по вадене на счупен зъб. Същото важи и за тютюнопушенето. Обикновено след  вадене на счупен зъб не се налага да се пият обезболяващи. Все пак ако изпитвате по-силна и дразнеща болка, можете да прибегнете и до този вариант. Но преди да приемете въпросните обезболяващи, задължително се консултирайте със специалист. Даже е хубаво тази консултация да бъде направена предварително и вашият стоматолог да ви посъветва какво да приемате в случай на нужда след вадене на счупен зъб.

Вадене на счупен зъб – възможно ли е да има усложнения?

Счупен зъб качество 2
Счупен зъб – качество и без усложнения

Усложнения след процедура по вадене на счупен зъб са малко вероятни, ако тя е била извършена според необходимите стандарти. Разбира се, има и редки случаи, при които след вадене на счупен зъб в устната кухина се развиват възпалителни процеси. В подобни случаи най-важно е да обръщате внимание на симптоми като прекалено силна болка или подуване и своевременно да се свържете със стоматолога си. Той ще ви каже какво да направите и при необходимост ще ви прегледа отново и ще ви назначи подходящото лечение за след вадене на счупен зъб.

Как протича самата процедура по вадене на счупен зъб?

Какво трябва да знаете за възстановяването след вадене на счупен зъб?

Вадене на счупен зъб – възможно ли е да има усложнения?

p>Разгледайте страницата ни за дентална клиника София

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.