Вадене на корен на зъб – 2-ра част

Как протича самата процедура по вадене на корен на зъб?

Корен на зъб - качество 1
Корен на зъб – качество и протичане на процедурата

За да се предотврати появяването на усещане за болка и силен дискомфорт при пациента, процедурата по вадене на корен на зъб винаги започва с поставяне на упойка. Прекъсва се периодонталния лигамент, служещ за придържане на зъба към венеца, а след това посредством клещи зъбът се разклаща и внимателно се изважда от костта и от меките тъкани. Когато се осъществи вадене на корен на зъб, остава рана, която се обработва и чрез употребата на хирургични кюрети се отстраняват възпалителните тъкани. По този начин се елиминира рискът от възникване на инфекции и допълнителни проблеми във връзка с оралното здраве на човека след вадене на корен на зъб.       

Какво да прави пациентът след вадене на корен на зъб?

Пациентът трябва да спазва няколко прости правила след като е преминал през процедура по вадене на корен на зъб. На първо място няколко часа след самото вадене на корен на зъб той не бива да приема никакви храни или напитки. А когато става въпрос за горещи храни и напитки, периодът е още по-голям – поне няколко дни след вадене на корен на зъб. Тютюнопушене също е добре да не се практикува поне 2-3 дни след въпросното вадене на корен на зъб. Като цяло в дните след процедурата по вадене на корен на зъб се стремете да елиминирате всякакви фактори, които биха могли да доведат до раздразнение на раната. Хранете се с меки и непикантни продукти, и се старайте да ги дъвчете на другата страна.

Възможно ли е да се получат усложнения след вадене на корен на зъб?    

Корен на зъб - качество 2
Корен на зъб – качество без инфекции и други проблеми

Ако процедурата по вадене на корен на зъб е извършена по необходимите стандарти, е малко вероятно да се получат усложнения. Както вече отбелязахме по-нагоре в текста, в рамките на процедурата по вадене на корен на зъб се отстраняват възпалителните тъкани. Така се гарантира, че след вадене на корен на зъб няма да се стигне до инфекции и други проблеми с оралното здраве на човека. Що се отнася до приемането на обезболяващи след вадене на корен на зъб, то е възможен вариант в случай, че не търпите болка. Преди това обаче задължително говорете със стоматолога си и нека той да ви препоръча подходящите обезболяващи след вадене на корен на зъб.

Как протича самата процедура по вадене на корен на зъб?

Какво да прави пациентът след вадене на корен на зъб?

Възможно ли е да се получат усложнения след вадене на корен на зъб?

p>Разгледайте страницата ни за дентална клиника София

Оценете тази страница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


©2021 Д-р Валентин Георгиев. Всички права запазени.